Известие

Collapse
No announcement yet.

Прегряване боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Прегряване боксер

Здравейте колеги
    Изчетох темите за температури и термостати и питам за съвет. Досега цяла зима колата си работеше между 80 и 110 градуса - стария собственик каза, че това е нормалната работна темп на боксер ( в софия си държи на резката преди 120, значи 100-110). Днес обаче сутринта прегрях естествено спрях на място, пуснах парното и температурата падна - вода в казанчето си има точно на средата, нищо не ври, перките работят, температурата като прегря беше почти 120, но лампа така и не светна.... Пипах и маркучите, всички топли и меки.... Кажете какво може да е, термоста, грешен темп датчик, гарнитура на глава.....???
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1996

термостат; водна помпа - аз бих започнал с нея, като най-вероятен проблем
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

Ами и аз затова си мисля, тъй като знам, че като се сменя ангренаж е хубаво и водна помпа да се смени, а не е сменяна - верно върти там, работи.... ама как да разбера, че е това със сигурност?

Comment

Сигурно ли вртат перките како треба? провери тоа, ас сам виждал коли с побркани перки които духат на напред, някои незнаещ ги е оправал и сичко работе а темп не пада...
        пробяй термостата и, водната пумпа...
        ALFA 145 1.6 BOXER

Comment

мисля си, че е достатъчно евтина, че да я смениш, дори и да не е тя проблема в този конкретен случай.

и не се притеснявай, боксера е як мотор, не си я прегрял сериозно.
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

Перките въртят, пада темп малко, после пак въртят....
            А имам и друг въпрос, системата сама ли се обезвъздушава? Щото като запаля сутрин като е студена и дам газ и първите минути се чува бълбукане на вода.....????

Comment

Що на мен ми се струва че не е било нормалано да държи 100-110 градуса преди да прегрее, имала е проблем преди това и днес вече в жегите е сдала багажа..колегите по-нагоре мисля че са ти дали правилен отговор на проблемите ти. Успех
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
              Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

абе то хубаво не са скъпи, ама искам да тръбълшутна какво е точно ина4е сяка част е по 30тина кинта, като смяната си е свързана с разглабяне. И съм съгласен с колегата, че и преди май държала висока темп и сега като се затопли и земи братче.
                Пак да питам това с бълбукането на водата нормално ли е?

Comment

Първоначално публикувано от Bullit
                  абе то хубаво не са скъпи, ама искам да тръбълшутна какво е точно ина4е сяка част е по 30тина кинта, като смяната си е свързана с разглабяне. И съм съгласен с колегата, че и преди май държала висока темп и сега като се затопли и земи братче.
                  Пак да питам това с бълбукането на водата нормално ли е?
                  Нормално е като стигне над 100 градуса.Хвани и бързо сменяй помпата и термостата ,че може и да роди мотора колкото и да е здрав,опрасил съм два мотора така с прегряване.
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                  Alfa Romeo 33

Comment

Пропуснахте да кажете и радиатора. Твърде вероятно е нещата да са комплексни. Доста често нашите стари кочинки са със затлачени охладители. Ако колата е с климатик е вероятно да има и мръсотия между двете пити - на климатика и на двигателя. Така че, оглеждайте се навсякъде за проблема.
                    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                    sigpic

Comment

Ами това за раиатора ми го каза сутринта един познат, аз мръсотия не видях...... Сега в обедната я напънах в гаража, 20 мин работа на място, пусках, спирах климатика за всеки случай и.... вдигна 100 градуса точно и закова там, като ту се включват перките, ту спират... Това трябва да е нормално мисля....... вече не знам... За момент качи малко над 100 и падна... вече почвам да се чудя да не би датчика да не е в ред. На вас с боксерите на колко градуса ви се включват перките??

Comment

Моята за 4 години след смяна на термостата си държи температура от 90 градуса....само след яко ръчкане се качва почти до 100
                        Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                        Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                        Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                        Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                        Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:48.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Ами аз климатикът го пуснах уж за да натоваря мотора и да загрее по-бързо и после го спрях. и си седи на 100 градуса и завъртат перките и така. На изънградско или по цариградско примерно пада на 80...
                            Сега да не би аз да бъркам цифрите - пише 40 - стрелка - 80 - стрелка - 120. За мене стрелката между 80 и 120 е 100, нали?

Comment

---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:47.
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                              X